In Prezent

In prezent compania este in continua afirmare si dezvoltare pe piata europeana si mondiala.

Datorita priceperii manageriale a celor doi frati, Arne si Rik Oldenboom, Jacob Hooy cunoaste o perioada de progres, avand in acelasi timp o mare preocupare pentru pastrarea calitatii si respectarea blazonului sau. In permanenta cei doi directori ai Jacob Hooy participa la targuri internationale, studiaza rezultatele cercetarilor stiintifice asupra produselor proprii, reusind in acest fel sa dezvolte noi produse pentru a ramane mereu in top si a respecta cerintele pietii. Cateva dintre aceste targuri sunt:

  • Health+Beautiful - in fiecare an, in Utrecht, Olanda, se intalnesc firme producatoare din domenii ca bio-farmacie, parfumerie, cercetare, farmaceutica si produse naturiste;
  • Natural Products – acest targ se desfasoara anual in Nijkerk, Olanda. Acesta este locul de intalnire al clientilor, retelelor de distributie, producatorilor si al lucratorilor din industria vitaminelor, suplimentelor alimentare, mineralelor, bio-cosmetica si a altor produse naturiste;
  • Christmasworld – unul dintre cele mai mari targuri internationale din domeniu, reuneste in fiecare an in Frankfurt, Germania, aproape 1.000 de companii producatoare de ornamente si decoratii pentru toate sarbatorile anului. La acest targ sunt invitate peste 30.000 de firme din intreaga lume.

Unul dintre cele mai bune si apreciate produse Jacob Hooy este ceaiul Rooibos. Pana acum cativa ani acest ceai era cumparat direct din Africa de Sud de la producatorii locali. La un moment dat s-a ivit ocazia, pentru Jacob Hooy, de a cumpara o plantatie de ceai Rooibos in aceasta tara. Un pas riscant, tinand cont de faptul ca se trata de o plantatie cu suprafata de 7.000 de hectare. Dovedind spirit intreprinzator si o buna viziune asupra afacerilor, Arne si Rik au decis sa incheie tranzactia. Rezultatele actuale le-au dat dreptate, intreaga productie in acest moment fiind prelucrata in Capetown sub marca inregistrata Jacob Hooy.

De acolo ceaiul este trimis in toate colturile lumii.

Firma face afaceri cu marile retele de farmacii din Olanda – Unipharma, Hollandpharma, De Tuinen etc. In afara faptului ca este un jucator foarte important pe piata olandeza, Jacob Hooy are parteneri de afaceri pe tot globul. In Europa produsele companiei se gasesc pe rafturile magazinelor din Germania, Austria, Belgia, Marea Britanie, Polonia, Spania, Portugalia si Danemarca. In afara Europei colaboreaza cu firme din Japonia, Coreea.

In ultimul timp, au reusit sa implementeze si sa dezvolte si comertul en-gros cu China.